Američan skončil uvězněný v rokli. Jeho pes běžel šest kilometrů a přivolal pomoc

[chooze:gallery;value:36174]

Příběh s dobrým koncem se odehrál minulý týden v americkém Oregonu. 62letý Brandon Garrett tam havaroval a s autem se zřítil do rokle, ve které tekl potok. Následně se měl odplazit opodál, kde pak strávil celou noc, informoval web USA Today.

Zachránilo ho, že s sebou měl své čtyři psy. Jeden z nich, Blue, totiž běžel asi čtyři míle, tedy přibližně 6,5 kilometru, na tábořiště, kde Garett pobýval se svým bratrem. "Lidé po něm pátrali a členové rodiny našli jeho vozidlo," uvedla kancelář tamějšího šerifa na facebooku.

[chooze:article;value:555304]

Následně přivolali pomoc. "Zaměstnanci Lesní služby USA použili motorové pily k uvolnění cesty pro pátrací a záchrannou službu. Členové týmu z okrsku Baker rozmístili své záchranné vybavení a začali s nelehkým úkolem dostat se ke Garrettovi," popsala kancelář.

"Jakmile se týmu podařilo k němu dostat, naložili ho a zajistili v záchranném koši. Připojili ho k lanovému systému a přetáhli ho přes rokli, kde byl přenesen ke zdravotnickému personálu," dodala.

[chooze:article;value:559437]

A hrdinská akce oddaného psa se neobešla bez chvály na sociálních sítích. "Dejte někdo tomu psovi kost, zachránil svého páníčka," psala jedna z komentujících na facebooku. "Ten pes je hrdina. Ukázal, co někteří z nich dokážou, pokud k tomu mají důvod," uvedla další.

Před Dixym nic neschováte. Tento pes je mistr světa ve čmuchání (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.