Američana usmrtilo auto, když pomáhal kachňátkům přejít silnici

Nešťastná událost se stala ve čtvrtek večer ve městě Rocklin ležícím asi 40 kilometrů od Sacramenta.

Casey Rivara vezl své děti z plaveckého tréninku, když si na křižovatce všiml kachny, která se snažila spolu s mláďaty dostat na druhou stranu silnice, popsala místní televize KXTV.

Vystoupil a kachňatům pomohl do bezpečí. Na rozlehlou křižovatku šestiproudých silnic však vjelo další vozidlo a zachránce zvířat srazilo.

Na pomoc dorazili zdravotníci, muž ale na místě zemřel, informovala na webu místní policie.

[chooze:article;value:497295]

​Auto řídila sedmnáctiletá dívka (v Kalifornii je možné získat plnohodnotný řidičský průkaz od 16 let). S policisty spolupracovala a nebyla zatčena. Není pravděpodobné, že by byla obviněna z trestného činu, uvedl pro televizi NBC kapitán rocklinské policie Scott Horrillo.

Nehodu vidělo několik svědků, kteří Rivarovi zatleskali, když dostal kachňata do bezpečí. Auto ho srazilo ve chvíli, kdy se vracel ke svému vozu.

"Vystoupil z auta a odháněl kachny a všichni mu tleskali, protože byl opravdu hodný," řekl NBC 12letý chlapec. "Pomohl jim dostat se nahoru přes obrubník, protože všechny ty malé kachničky měly problémy."

[chooze:article;value:497788]

​Z jedné strany silnice je mokřad, odkud se zřejmě zvířata zatoulala. Místní kritizují, že velká křižovatka s mnoha pruhy včetně odbočovacích je nepřehledná a k nehodám zde dochází často.

Pro obyvatele Rocklinu se Casey Rivara stal hrdinou. U křižovatky mu zřídili pietní místo, kam nosí květiny a gumové kachničky.

"Oba životy byly zničené. Jeho i toho, kdo ho srazil, takže si myslím, že je to hrozné," řekla místní televizi Diane Myersonová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.