Američané hodnotí debatu. Republikáni chválí Trumpa, demokraté Harrisovou

Demokraté velmi chválí Kamalu Harrisovou za její výkon, podobně tak i republikáni berou jako vítěze Donalda Trumpa. Obě strany zároveň vydatně kritizují protikandidáta.

O debatě se píše skoro ve všech tamních médiích. Ta vyzdvihují hlavně to, že pro Trumpa byla Harrisová výrazně náročnějším soupeřem než prezident Joe Biden v červnu.

Harrisová se s Trumpem v úterý viděli úplně poprvé. Hned ve středu se viděli znovu a stejně jako při debatě si podali ruku. I za přítomnosti amerického prezidenta uctili památku obětí 11. září 2001.

Jestli se do voleb ještě potkají, není v tuto chvíli jasné. Stále se spekuluje o druhé debatě, žádné informace ale nejsou potvrzené. 

[chooze:article;value:573588]

 Američané sledovali předvolební debatu svých prezidentských kandidátů, kde jen mohli. Někteří dokonce přímo na stranických akcích.

"Donald Trump předvádí fenomenální výkon. Stojí proti člověku, který neodvedl žádnou práci. Za Kamalu Harrisovou mluví výkon Joea Bidena v úřadu, který kompletně selhal," prohlásil předseda mladých republikánů v Pensylvánii Matt Lamorgese.

Příznivci Demokratické strany sledovali debatu o pár ulic dál, v nejstarším baru ve městě. Nejčastěji s pivem v ruce a dobrým jídlem před sebou.

"Kamala rozdrtila Trumpa. Je skvělá, jde to dobře. Trump je ubožák. Jak můžou republikáni mluvit o lidských právech, zatímco ženám berou možnost volby? To je šílené," vzkázal jeden z podporovatelů americké viceprezidentky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.