Američané řekli, co se podle nich stane na Ukrajině. Prozradili, co Putin nechápe

"Už nyní vidíme, jak se zpomalilo tempo konfliktu a očekáváme, že to pravděpodobně bude pokračovat v následujících měsících," prohlásila na bezpečnostním fóru v Kalifornii. To však neznamená, že Ukrajinci, kterým se po ruské invazi na frontě dařilo, oslabili, upozornil web stanice BBC.

Válka na Ukrajině trvá už přes devět měsíců a Rusko přišlo o více než polovinu obsazeného území. Obě strany nyní podle Hainesové doplní zásoby, zotaví se a boje budou pokračovat na jaře. 

Hlavními cíli ruského dobývání jsou podle ní momentálně okolí města Bachmut a Doněcká oblast na východě napadené země. V dalších bojích na jaře ale Rusům moc nevěří. "Toto období vidím optimističtěji pro Ukrajince," sdělila.

[chooze:article;value:477615]

Podle amerických tajných služeb totiž Putin nemá přesné informace o tom, v jakém stavu jeho armáda je. "Vidíme nedostatky v zásobách munice, morálce, zásobování, logistice, čelí řadě problémů," řekla Hainesová. Problémem pro Kyjev podle ní zase můžou být ekonomické problémy, které invaze způsobila, informovala agentura Reuters.

Rusko soustřeďuje momentálně své síly v asi 15 kilometrů dlouhém úseku u Bachmutu. Pokud by se ale Rusku podařilo město obsadit, strategicky by to nic neznamenalo a šlo by spíše o symbolické vítězství, tvrdí britská rozvědka na twitteru

Rusové stále bombardují Ukrajinu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.