Američanka se po devíti letech shledala se svou ztracenou čivavou

Judith Monarrezové bylo 28 let a žila se svými rodiči, když tehdy dvouletá fenka čivavy Gizmo utekla z dvorku jejich domu v Las Vegas, píše deník The Guardian. Když jí nedávno přišel email se zprávou, že její milovaná Gizmo, o které neměla 9 let žádnou zprávu, byla nalezena živá, zhroutila na podlahu v kuchyni a radostí se rozplakala.

Ihned nasedla do auta a vydala se přes celé město do zvířecí nemocnice. Tam se dozvěděla, že nyní jedenáctiletého psa našla nějaká žena a odvezla ho k veterináři, kde naskenovali jeho mikročip a zjistili jeho majitele.

[chooze:article;value:559629]

Během několika hodin po obdržení e-mailu byla Gizmo zpět v náručí své majitelky. Paní Monarrezová to nazvala zázrakem. „Jsem tak ráda, že jsem zaregistrovala jeho mikročip,“ citoval server ABC News slova majitelky a podotkl, že jejich neuvěřitelné shledání se událo v době, kdy má 1. srpna vstoupit v platnost nová vyhláška města Las Vegas, podle níž musí majitelé domácích zvířat čipovat své psy a kočky.

https://twitter.com/guardian/status/1816897754003558760

Monarrezová ve čtvrtek médiím řekla, že první týden návratu jejího psa domů přinesl smíšené pocity. Podle ní je jasné, že devět let, které strávili odděleně, změnilo i Gizmu. Osmikilová čivava se začala bát stínů, výšek a ptáků a navíc kulhá. Monarrezová uvedla, že fenka měla v obou očích zánět a chyběly jí některé zuby.

„I když vypadala úplně jinak, když jsem se jí podívala do očí, hned jsem věděla, že je to Gizmo,“ řekla Monarrezová při vzpomínce na okamžik, kdy se u veterináře znovu po devíti letech setkali. „A jakmile jsem vyslovila její jméno, naklonila hlavu a nepřestávala na mě zírat.“

Šťastná majitelka a její rodiče sice nemohou přestat myslet na to, co Gizmo po svém zmizení prožila, ale nyní se podle ní soustředí na řešení jejích zdravotních problémů a na to, aby ji „zahrnuli veškerou láskou, kterou jsme jí po celé ty roky věnovali“.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.