Američanku pokousal žralok. Skončila v kritickém stavu

Padesátiletou Američanku napadl žralok, když se koupala u pláže Rockaway nedaleko newyorské čtvrti Queens. Záchranáři topící se ženu ale rychle vytáhli z vody a poskytli jí první pomoc. Údajně silně krvácela a měla vážně poraněnou levou nohu. 

"Vše nasvědčuje tomu, že šlo o kousnutí žralokem," uvádí podle CNN oficiální lékařská zpráva. Zraněná žena pak skončila v nemocnici ve velmi vážném stavu, informovali lékaři pro web ABC News v pondělí večer. Po několika hodinách podle nich už byla ve stabilizovaném stavu. 

[chooze:article;value:514813]

Správa newyorských parků, která má pláže na starosti, vyjádřila nad nehodou lítost a popřála ženě brzké uzdravení. "Pláž i nadále bedlivě sledujeme a při spatření žraloka vždy všechny varujeme a vyzýváme návštěvníky k odchodu z vody," napsala organizace New York Parks. Úřady však zdůraznily, že jsou podobné útoky "velmi vzácné". 

V americkém státě New York došlo na začátku července už dokonce k pěti napadení žraloky. Všechny jejich oběti skončily bez vážných zranění a mimo ohrožení života. Vyšší výskyt těchto zvířat v oblasti Long Island ale letos donutil úřady intenzivně monitorovat jejich pohyb pomocí dronů. Na několik dnů musely dokonce některé pláže uzavřít. 

Jsou nám blíž, než tušíme. Drony ukazují pohyb žraloků u rušných pláží (07/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.