Americká loterie vyhlíží rekordní jackpot. O miliardu dolarů soutěží i Češi

V pondělním slosování, při kterém nevyhrál žádný vsazený tiket, se navýšila hodnota jackpotu na jednu miliardu dolarů (v přepočtu zhruba 21 miliard korun). Podle vyjádření zástupců nejoblíbenější americké loterie pro ABC News nepadl jackpot už 37krát v řadě. 

Dosud největší částka v historii loterií byla vyplacena právě ve slosování Powerballu loni v listopadu, kdy si muž z Kalifornie domů odnesl bezmála 50 miliard korun. 

Další slosování proběhne ve středu. Šance na výhru v této loterii je podle expertů zhruba 1 ku 292,2 milionu, upřesňuje sama loterijní organizace

[chooze:article;value:497731]

​Podle pravidel soutěže se slosování může účastnit kdokoliv, i občan České republiky, jedinou podmínkou je, že si musí tiket se vsazenými čísly zakoupit na území Spojených států nebo jeho teritoriích. 

Pokud si na území USA vsadí občan jiné země, musí při koupi předložit občanský průkaz nebo pas. Všechny výhry, které případně získá, pak podléhají federální srážkové dani ve výši 25 % a případně dalším daním z cílové země, pokud mezi USA a domovskou zemí výherce neexistuje platná daňová dohoda. 

Prodejce rekordního výherního losu získal odměnu 1 000 000 dolarů (07/2022): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.