Americké letectvo sestřelilo nad Huronským jezerem další neidentifikovaný objekt

Pentagon ve svém prohlášení uvedl, že objekt sestřelila stíhačka F-16 pomocí rakety AIM-9X ve výšce zhruba šesti kilometrů. Podle NBC News vydal rozkaz k sestřelení prezident Joe Biden na základě doporučení velitelů armádního letectva poté, co dráha objektu a jeho letová hladina vyvolaly obavy z rizik pro civilní leteckou dopravu. Objekt údajně nepředstavoval vojenskou hrozbu, ale mohl mít pozorovací schopnosti, uvádí se v prohlášení.

Vysoce postavený představitel administrativy jej popsal jako osmiúhelníkovou konstrukci s visícími provazy, ale bez zřetelného užitečného zatížení.

[chooze:article;value:489531]

"Velitelství severoamerické protivzdušné obrany detekovalo objekt v neděli ráno a udržovalo jeho vizuální a radarové sledování. Na základě letové dráhy a dat můžeme tento objekt oprávněně připojit k radarovému signálu objektu, který byl zachycen nad Montanou a který letěl v blízkosti citlivých míst ministerstva obrany," citovalo CNN tiskového mluvčího Pentagonu brigádního generála Pata Rydera.

https://twitter.com/NBCNews/status/1624877195326881792?cxt=HHwWgIC88efM3IwtAAAA

Demokratická poslankyně Elissa Slotkinová z Michiganu v neděli uvedla, že operaci na sestřelení objektu nad Huronským jezerem provedli piloti amerického letectva a Národní gardy. "Skvělá práce všech, kteří se účastnili této mise ve vzduchu i na velitelství. Všechny nás zajímá, co přesně byl tento objekt zač a jaký měl účel," uvedla na Twitteru.

Michiganská guvernérka Gretchen Whitmerová na Twitter napsala, že po sestřelení je v kontaktu s federální vládou. "Naše národní bezpečnost je vždy nejvyšší prioritou. Byla jsem v kontaktu s federální vládou a našimi partnery, kteří sledovali objekt v blízkosti našeho vzdušného prostoru. Jsem ráda, že mohu oznámit, že byl rychle, bezpečně a spolehlivě sestřelen."

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.