Americký admirál má jasno. Putin chce zaútočit na NATO, musíme být ve střehu

Podle bývalého amerického admirála, který má stále vazby na Pentagon, je třeba jednat. Ukrajina by měla navrhnout komplexní strategii, jak odrazit ruskou agresi. "Ukrajina potřebuje jasný plán, který identifikuje, jak ruské síly porazit," vysvětlil podle britského deníku Express Mike Hewitt.

Podle něj je nutné, aby si Ukrajina nastavila kontrolní měřítka, jak je její postup účinný. "Musí ohrozit ruské podpůrné pozice za hranicí, odříznout jejich logistické a komunikační uzly a zahájit masivní ofenzívu na Krymu," nastínil Hewitt ve spojitosti s možnou americkou pomocí, o níž se aktuálně jedná ve Spojených státech.

[chooze:article;value:552640]

Zdůraznil, že pokud by Rusko ve válce zvítězilo, pro NATO by to mohlo znamenat otevřený konflikt. "Rusko pak ohrozí i NATO," varoval bývalý admirál.

V největším ohrožení prý budou pobaltské státy. "NATO musí být připravené bránit Estonsko, Lotyšsko a Litvu. To jsou pro Putina další logické cíle pro eskalaci," popsal zasvěcenec Pentagonu.

[chooze:article;value:550430]

Podle britského listu Sky News se možného konfliktu pobaltské státy skutečně obávají. V Estonsku, Lotyšsku a Litvě po útoku Ruska na Ukrajinu rapidně vzrostl počet obyvatel, kteří se dobrovolně hlásí k armádnímu výcviku.

Poláci poslali Rusku jasný vzkaz. Jsme připraveni na jaderné zbraně (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.