Amerika má nového hrdinu. Žák (13) zabránil neštěstí ve školním autobusu

Něco takového se jen tak nevidí, žáci sedmé třídy se vrací domů školním autobusem, řidička ale upadá do bezvědomí a autobus se bez kontroly řítí do protisměru. Šest desítek cestujících propadá panice, ale třináctiletý Dillon Reeves se pohotově chytá volantu a šlape na brzdu.

Řidička původně chtěla zastavit sama, než to ale stihla, upadla do bezvědomí. Nyní je ve vážném stavu v nemocnici a mimo jiné ji tam čeká test na drogy.

[chooze:article;value:499929]

​Dillon prý každý den při jízdě řidičku pozoroval a díky tomu dokázal autobus zastavit. Rodiče jsou na něj jaksepatří hrdí.

Podobné hrdiny ale máme i u nás. Například před čtyřmi lety zachránil své spolužačky osmiletý Matěj, když na školním výletě narazil do autobusu návěs kamionu s kládami.

Život své topící kamarádce zachránil na košuteckém jezírku v Plzni i dvanáctiletý Jakub. Podklouzly jí nohy a spadla z výšky do vody. Jakub neváhal a pro kamarádku do jezírka skočil a s pomocí ji vytáhl.

A dvanáct bylo i chlapci z Orlickoústecka. Ten před lety v zimě zachránil život třiaosmdesátiletému muži, který upadl v lese. Chlapec zavolal pomoc a záchranáře dokázal navigovat až na místo nešťastné události.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.