Moderní bydlení

Amerika má nového hrdinu. Žák (13) zabránil neštěstí ve školním autobusu

Něco takového se jen tak nevidí, žáci sedmé třídy se vrací domů školním autobusem, řidička ale upadá do bezvědomí a autobus se bez kontroly řítí do protisměru. Šest desítek cestujících propadá panice, ale třináctiletý Dillon Reeves se pohotově chytá volantu a šlape na brzdu.

Řidička původně chtěla zastavit sama, než to ale stihla, upadla do bezvědomí. Nyní je ve vážném stavu v nemocnici a mimo jiné ji tam čeká test na drogy.

[chooze:article;value:499929]

​Dillon prý každý den při jízdě řidičku pozoroval a díky tomu dokázal autobus zastavit. Rodiče jsou na něj jaksepatří hrdí.

Podobné hrdiny ale máme i u nás. Například před čtyřmi lety zachránil své spolužačky osmiletý Matěj, když na školním výletě narazil do autobusu návěs kamionu s kládami.

Život své topící kamarádce zachránil na košuteckém jezírku v Plzni i dvanáctiletý Jakub. Podklouzly jí nohy a spadla z výšky do vody. Jakub neváhal a pro kamarádku do jezírka skočil a s pomocí ji vytáhl.

A dvanáct bylo i chlapci z Orlickoústecka. Ten před lety v zimě zachránil život třiaosmdesátiletému muži, který upadl v lese. Chlapec zavolal pomoc a záchranáře dokázal navigovat až na místo nešťastné události.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.