Amerika v příští válce Evropě nepomůže. Trump odhalil, jak hodlá vládnout

Donald Trump si už nebere žádné servítky. Otevřeně promluvil, jaké kroky by mohl coby znovuzvolený prezident podniknout. Způsobuje to obavy nejen na starém kontinentě. "Možná by nepřišel na pomoc napadenému spojenci v Evropě nebo Asii, kdyby měl pocit, že tato země neplatí dost na svou obranu," popisuje časopis Time a opírá se o skutečná tvrzení republikánského kandidáta.

Vojáci z USA umírali v Evropě během obou světových válek a taková situace by se už při dalším ozbrojeném konfliktu nemusela opakovat. "Neplatíte své účty, nedostanete žádnou ochranu. Je to velmi jednoduché," řekl Trump na předvolební akci v Conway v Jižní Karolíně, jak informoval web televize ABC letos v únoru.

[chooze:article;value:552966]

Uvedený americký časopis přišel i s dalšími předpoklady, které se týkají domácí politiky. "Když jsem se poprvé dostal do Washingtonu, znal jsem jen velmi málo lidí," prohlásil v rozhovoru pro Time Trump, jenž od dob svého prvního zvolení získal mnoho zkušeností.

Nyní by neváhal se škrty ve státní správě a zrušil by například úřad pro přípravu na pandemii. Také by rozmístil Národní gardu do měst bojujících s vysokou kriminalitou. A mohl by se vrátit k některým svým aktivitám z minulého volebního období, mezi něž patřila snaha rozdělovat rodiny migrantů.

Velké šance na zvolení

Republikánský kandidát se svému volebnímu vítězství přibližuje. Šest měsíců od prezidentských voleb má mít větší šanci na vítězství v Bílém domě než kdykoliv v kterékoli ze svých předchozích kampaní. Ve většině průzkumů z jednotlivých amerických států vede nad Joem Bidenem. Byť s nepatrnými rozdíly.

[chooze:article;value:552707]

S podobnou predikcí přichází i analytik Allan Lichtman, který úspěšně předpověděl vítěze téměř všech prezidentských klání v USA od roku 1984 pomocí své metody "13 klíčů k Bílému domu".

Ve všech bodech zatím k jasnému názoru nedospěl, většina však pro Trumpa vyznívá lépe než pro jeho rivala. Jedná se například o vnitrostranickou podporu, stav domácí ekonomiky či o míru sociálního neklidu a charizma kandidáta, uvádí web televize Fox 5 DC.

Trump překvapil zaměstnance fastfoodu. Vyžádal si kuriózní objednávku (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.