Analytik popsal Putinovu smrt. Ruský prezident prý zemřel ve 20:40

"Putin je mrtvý. Je to naprostá pravda. Zemřel ve čtvrtek 26. října ve 20:40. Je to ponižující, ale je to pravda. O jeho fyzické smrti není pochyb," prohlásil Solovej v rozhovoru na YouTube.

Putin podle něj umřel na zástavu srdce. Lékaři se jej v prezidentské rezidenci měli snažit oživit několik hodin.

Solovej se odvolává na své zdroje v Kremlu. Podle nich Putinovi na přelomu let 2019 a 2020 diagnostikovali rakovinu. V roce 2020 měl podstoupit operaci. Od letošního jara se měl jeho stav začít zhoršovat a přestali ho léčit, poznamenal web polsatnews.pl.

[chooze:article;value:527507]

"Na konci září mi bylo řečeno, že se blíží konec a říjen nepřežije. A tak se i stalo a 26. října zemřel. Před několika dny mu přestávalo fungovat srdce a skončil na jednotce intenzivní péče. Ve 20 hodin se jeho stav začal zhoršovat, povolali tedy další lékaře, prováděli další zákroky včetně resuscitace. Ve 20:40 ale zemřel," uvedl politolog.

Dříve o smrti Putina informoval telegramový kanál General SVR. Není jasné, kdo přesně jej spravuje. Spekuluje se o tom, že jde o bývalého generála ruské Služby vnější rozvědky. Je tedy možné, že se jedná o falešné zprávy bývalých Putinových spojenců, kteří se mu chtějí pomstít, upozornil deník Daily Mail.

[chooze:article;value:527295]

To by se mohlo týkat i Soloveje. Ten kdysi pracoval pro Státní institut mezinárodních vztahů v Moskvě, kde se připravují špioni a diplomaté. V roce 2019 ho ale donutili rezignovat.

Kreml zprávy o smrti ruského prezidenta popírá. "Tohle je definitivně jen další kachna," řekl agentuře RIA Novosti mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Putin se ale tento týden nezúčastní zahájení nové ruské výstavy, kde měl vystoupit.

Napětí na Blízkém východě se stupňuje. Biden přirovnal Putina k Hamásu (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.