Anastazia (†27) ležela pod stromem šest dní. Svědek popsal, jak ji našli

Z únosu a vraždy řecká kriminálka ve čtvrtek obvinila 32letého muže z Bangladéše. Anastazia zmizela v pondělí 12. června, její tělo objevili dva dobrovolníci o šest dní později. 

Jak zjistila stanice Polsat News, přivedl je k ní nepříjemný zápach. "Tělo bylo nahé, ve dvou pytlích. Jeden zakrýval nohy, druhý hlavu. Prostřední část těla byla vidět," popsali. Pachatel ženu ještě zaházel větvemi. 

Obviněný je momentálně ve vazbě a čeká ho soud. "Při policejním vyšetřování hodně pomohl pákistánský spolubydlící muže z Bangladéše, obviněného z vraždy Polky," sdělila mluvčí řecké policie Constantia Dimoglidouová. Ten původně vypověděl, že nic podezřelého neviděl, nakonec ale detektivům řekl, že spolubydlící i Anastazia byli u nich doma.

[chooze:article;value:510404]

Jemu se to ale nelíbilo, poslal je z bytu pryč a oni ho poslechli. Policisté tak předpokládají, že zemřít musela buď venku, anebo v jiné budově.

Hledají možné vrahovy komplice, upozornila agentura PAP. "Samotnou vraždu mohl spáchat jeden člověk, ale na ukrytí těla určitě potřeboval pomoc," tvrdí zdroj obeznámený s průběhem vyšetřování.

Pitva prokázala, že Anastazii vrah udusil. Čeká se ještě na výsledky toxikologie a dalších laboratorních testů. Řeckým kriminalistům pomáhají i kolegové vyslaní z Polska.

Začal soud s obviněnou z vraždy syna na Šumpersku. Hrozí jí 20 let za mřížemi:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.