Moderní bydlení

Andreino tělo našli v sudu s kyselinou. Z úkladné vraždy obvinili exmanžela

Televize Markíza získala nové zásadní informace v případě zmizelé matky dvou dětí Andrey Vlčekové. Vyšetřovatel NAKA obvinil jejího bývalého muže z úkladné vraždy. Rodina tak po několika letech beznaděje opět věří ve spravedlnost.

Andreu Vlčekovou naposledy viděli před více než šesti lety před školkou v Hlohovci. Vyšetřovatelé později dopadli jednoho z podezřelých, který se přiznal k únosu. Za strůjce celé akce označil exmanžela zmizelé ženy. Předat mu ji měl s kumpány ve skladu v obci Velké Ripňany. Tam prý Andree bývalý muž vyhrožoval pomstou.

Podle zpráv z médií ji mlátil železným řetězem za to, že proti němu svědčila v jiných trestních řízeních a také ji nutil přepsat majetky na něj. Miroslav Vlček byl odsouzen za únos na 12 let.

[chooze:article;value:491148]

Před dvěma lety ale v případě nastal zvrat. Ve skladu ve Velkých Ripňanech objevili policisté plastový sud. ​"V sudu, kde byla kyselina chlorovodíková a kyselina sírová, bylo rozpuštěno její tělo. Našly se fotokompozitní výplně, plomby, které přesně odpovídaly jejím plombám. Ten znalecký posudek je mimořádně přesvědčivý a je to opravdu na úrovni téměř identifikace DNA. Žádná jiná osoba na světě nemá stejné plomby jako někdo jiný," uvedl prokurátor Daniel Lipšic.

Na dně nádoby se našla i náušnice pohřešované ženy. Posudky znalců potvrdily, že Andrea Vlčeková je mrtvá.

Aby mohli její exmanžela obvinit z úkladné vraždy, musel soud původní trest za únos zrušit. Věc se tak znovu nachází v přípravném řízení. Prokuratura již vznesla vůči Vlčekovi obvinění za obzvláště závažný zločin úkladné vraždy.

"Věříme ve spravedlnost a doufáme, že dostane doživotí. Naše Andrea, vlastně žádný člověk si nezaslouží takovou smrt, kterou spáchal Vlček. Ohavně zavraždil matku malým dětem, které ji potřebovaly a stále potřebují, proto tak nebezpeční lidé, jako je on, už nepatří na svobodu," uvedla rodina ve stanovisku.

Miroslav Vlček je ve vazbě. Jeden z únosců je již pravomocně odsouzen, další dva na rozsudek čekají.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.