Andrlová o pohádkách: Natáčení s drakem jí způsobilo kuriózní potíže

[chooze:gallery;value:34224]

​Herečka Ivana Andrlová si zahrála hned v několika pohádkách. V Princové jsou na draka se objevila po boku Jana Čenského a v Za humny je drak se stal jejím nápadníkem Jan Šťastný, mezi princi by si ale nedovedla vybrat. 

"Jé, já to nemohu říct, s Honzou Čenským jsme se znali daleko víc. Když jsme totiž točili pohádku Za humny je drak, tak tam vlastně Honza Šťastný úplně začínal a byl po maturitě. Po prázdninách teprve nastupoval na DAMU, takže byl úplný nováček a my jsme se viděli poprvé v životě," svěřila se Andrlová.

[chooze:article;value:531614]

​Potěšilo ji však, že se Čenský netají tím, že právě ona je jeho velkou favoritkou ve světě princezen. "Jo, tak tohle já poslouchám léta letoucí, takže to je v pořádku, je to od něj hezké," pousmála se Andrlová.

Kromě prince však herečka získala v pohádkách i dračího kamaráda. "Natáčení s drakem bylo velmi složité a musím říct, že i nepříjemné, protože ta velká hlava byla na jeřábu a já jsem koukala pořád nahoru do sluníčka. Takže jsem neustále krčila oči a ozývalo se na mě, ať je otevřu. Nebyla to žádná lahůdka, ale takhle to na natáčení velmi často bývá, že to, co pak vypadá moc krásně, nebývá při natáčení moc příjemné," vysvětlila herečka.

[chooze:article;value:532463]

Ráda by se do pohádek vrátila, tentokrát však v jiné roli. "Já bych to viděla na královny a čarodějnice, ale čarodějnice by byla určitě zajímavější," reagovala herečka. Znovu by se tak na plátně mohla setkat s kolegyní Zlatou Adamovskou, která by si také přála v pohádkách ztvárnit čarodějnici.

Velký sen Zlaty Adamovské: Chtěla bych létat na koštěti a dělat psí kusy (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.