Moderní bydlení

Angličanka zavraždila rodiče pro peníze, čtyři roky ukrývala doma jejich mrtvoly

[chooze:gallery;value:37690]

​Virginia McCulloughová, popsaná kriminalisty jako "inteligentní a zdatná manipulátorka", se ke dvojnásobné vraždě přiznala a soud v hrabství Essex jí udělil doživotní trest. O podmínečné propuštění bude moci požádat nejdříve za 36 let, informovala BBC.

Těla 70letého otce a o rok starší matky nalezla policie loni v září v domě v obci Great Baddow vzdálené zhruba 60 kilometrů od centra Londýna. McCulloughová je zavraždila v červnu roku 2019. Otce otrávila léky na předpis, které rozdrtila a rozpustila v jeho alkoholických nápojích.

Matce dala menší dávku, ráno byla naživu. Omráčila ji tedy kladivem a ubodala kuchyňským nožem. Obě těla poté ukryla. Otci vytvořila z tvárnic a dek jakousi provizorní hrobku v jeho pracovně, ženu zabalenou ve spacím pytli ukryla ve skříni v horním patře domu.

[chooze:article;value:571360]

​Důvodem brutální chladnokrevné dvojnásobné vraždy byla její finanční situace. Rodičům lhala o svém zaměstnání a příjmech, přičemž jim vyplenila kreditní karty. Zabila je v obavě, že na to přijdou.

Po čtyři roky pak žila z jejich důchodů. Celkem tak utratila téměř 150 tisíc liber (zhruba 4,5 milionu Kč), za něž si mimo jiné nakupovala drahé věci, 21 tisíc liber (635 tisíc Kč) prohrála v hazardních hrách na internetu.

Nepřítomnost rodičů vysvětlovala McCulloughová příbuzným, úřadům či lékařům propracovanou soustavou lží, nemocí počínaje a dlouhou zahraniční dovolenou konče. Do karet jí hrála i omezení v době koronavirové pandemie.

[chooze:article;value:569719]

​Praktickému lékaři zavražděných manželů však byla jejich nepřítomnost časem podezřelá a obával se zejména o zdraví pana McCullougha, univerzitního profesora na penzi, jenž nechodil na prohlídky a nevyzvedával si potřebné léky. Vše oznámil policii, které začaly být historky Virginie McCulloughové podezřelé, a rozhodla se tak pro domovní prohlídku, uvedl The Independent.

Žena nic nezapírala a strážcům zákona ukázala ukrytá těla i kladivo a nůž, kterými zabila svou matku. "Věděla jsem, že to nakonec přijde," svěřila se policistům vražedkyně s tím, že si zaslouží trest. "Buďte rádi, alespoň jste chytili toho padoucha," dodala, když jí nasazovali pouta.

Po celou dobu soudního líčení ani při vynesení rozsudku neprojevila McCulloughová žádné emoce.

Tragédie v Praze. Mladý tatínek tří dětí byl zavražděn přímo na ulici (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.