Anička Slováčková popsala drastické následky léčby: Je to strašně těžké, říká

[chooze:gallery;value:32535]

Anička Slováčková se rozhodla zbořit tabu a promluvila o těžkostech spojených s chemoterapií. Téma pro ni bylo prý velmi náročné a trvalo jí, než našla odvahu vše sdílet se světem. "Přišlo mi absurdní, řešit v takové době nějaká kila navíc, ztrátu vlasů nebo rychleji rostoucí chlupy všude, ale píšu to znovu, protože nejsem určitě jediná, kdo má něco takového v hlavě," popsala na instagramu zpěvačka.

Právě změny na těle se lidem prý podepíšou výrazně i na duši. "Ano, všichni víme, že řešit vzhled v momentě, kdy člověk bojuje o život a je mu každej den jinak blbě, je, dalo by se říct, tak trochu mimo. Bavíme se tu ale o kvalitě života, kterou velká změna vzhledu za tak krátkou dobu fakt hodně ovlivní," vysvětlila Slováčková.

[chooze:article;value:548535]

I pro ni je přijetí těchto změn strašlivě těžké. "Nejradši bych vymlátila všechny zrcadla. Nikam nechodila. Prostě zalezla do hlubokého lesa, aby mě nikdo neviděl, ani já sama," svěřila se. V danou chvíli prý nepomáhá ani utěšování od ostatních, člověk na něj totiž po čase začne být alergický, vysvětlila zpěvačka.

Ačkoliv ví, že by situace vždy mohla být horší, je pro ni těžké se se změnou vzhledu vyrovnat. "Pro člověka, který je za svůj vzhled od dětství hodnocený veřejně, i pro jiné lidi, kteří si třeba prošli v minulosti nedůvěrou v sebe nebo různými psychickými problémy, ale v závěru i pro 'spokojené lidi' je procházet něčím podobným prostě fakt náročný," popsala Slováčková.

[chooze:article;value:549121]

Obdivuje všechny, kteří se snaží s těžkou situací nějak pracovat. "Někdo se rozhodne i v nemoci třeba chodit běhat a cvičit. Respekt, já se o to pokusím a do pár minut ležím na zádech. Držet diety v léčbě je za mě nesmysl," dodala.

Tvrdí, že každý si musí přijít na svou vlastní cestu. "Snažit se o nějaký plnohodnotný jídelníček a dodržování rozestupů mezi jídlem, když se mění chutě, je asi nejlepší cesta, ale kurde těžká. Mně je třeba v den chemošky často blbě i z obyčejný vody," vysvětlila zpěvačka.

[chooze:article;value:548351]

Podle ní je nejdůležitější se hlavně nezbláznit. "Ideálně asi prostě poslouchat, o co si naše tělo samo řekne, a i tak si užívat života, i když se nám nechce ani vylézt z postele a na hlavu si rovnou nandat pytel od brambor," uzavřela dcera Patrasové a Slováčka.

Anička Slováčková o Vánocích se svým přítelem. Podívejte se na video (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.