ANKETA: Češi jsou znechucení. Věra ve Výměně děti myje dvakrát týdně

Ve Výměně budete moci sledovat první rodinu z Prahy, kde je paní domu Věra (43) a její muž Martin (44) při hádkách prý většinou sklopí uši. Spolu jsou 12 let a mají desetiletého Míšu a sedmiletou Elišku. V domácnosti mají také spoustu zvířat, jako hady, králíky a morčata. Věra to totiž viděla u kamarádek. 

Pár má hlavní problém v komunikaci a neshodne se na financích. "Věrka je výbušná, ale nepřizná svoji chybu," nelíbí se Martinovi. "Říká, že nedávám žádné peníze do domácnosti, ale já dělám nákupy, platím cigarety i nájem. Ale já jsem rozumný a neřeším to," doplnil Martin a Věra s ním ve všem souhlasila.

[chooze:article;value:536568]

​Na druhé straně poznáte Nikolu (29), Jirku (32), Elišku (5) a Jirku (4) z Náchodska. Mladý pár si chce reality show vyzkoušet, Nikola si jí totiž prošla už jako malá. Partneři jsou spolu v manželství čtyři roky a oba mají stejný pohled na rodinný život. Veškerý společný čas tráví s dětmi, jejich cílem je najít si víc času pro sebe.

Nikola je v nové domácnosti úplně zaskočená. V první chvíli ji překvapilo, že v nové rodině nevidí jídelní stůl a židle. "Kde ty děti jedí? Mají málo hraček a toho oblečení také strašně málo," nechala se slyšet hned po příchodu do bytu. Nikola je také šokovaná, že dětem se v její nové domácnosti vůbec nečtou pohádky a chybí jim základní věci v domácnosti. Martin říká, že za měsíc utratí 8,5 tisíce korun za cigarety.

[chooze:article;value:536363]

​Velký šok čeká i Věru u druhé rodiny, hlavně v otázce hygieny dětí. "Myjete děti každej den? Já je koupu dvakrát za týden. Ony nejsou tak špinavé a upocené, většinou si umyjí ruce. Mně to připadá zbytečné. To chce jen umýt ruce a obličej mýdlem, to úplně stačí," nechápe Věra, proč by někdo dítě sprchoval častěji.

[chooze:poll;value:0b6d8d7297a7cbd85175a0686a9579aeca18a13c]

"Já jsem na jednu stranu kluk z vesnice, takže vím, co je to chodit spát špinavý. Ale dvakrát do týdne mýt děti? Já nevím, na to nejsme zvyklí. Doufám, že s tím na mě nepřijde," vyjádřil Jirka své obavy.

Na sociálních sítích se strhla lavina komentářů od fanoušků reality show, kteří nechápou, jak může matka pečovat o děti tímto způsobem. "Fuj, neandrtálci, odporné! Těm bych doporučila mít doma jen ta zvířata, když už něco. Chudáci děti," napsala na facebook jedna z komentujících. "Hnus, normálně mě naštvala. Je mi líto těch dětí," připojují se další.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.