ANKETA: Češi si oblíbili trávit zimu v exotice. Letos řada z nich volí Kubu

Místo plné barev, hudby, tance a neuvěřitelně milých lidí – i to je karibský ostrov Kuba. Ten je ideální i pro cestovatele, kteří nechtějí strávit celou dovolenou pouze u hotelového bazénu anebo na pláži. Hudba vás pohltí na světoznámém kubánském kabaretu – nejlepší umělci, artisté a akrobaté v show plné blyštivých kostýmů provedou historií Kuby.

Hudba zní i v uličkách Havany a barevné město ukazuje jiný způsob života. Kubánci jsou totiž vyhlášeni věčným optimismem a chutí do života. Kuba toho může opravdu hodně nabídnout – kromě krásných pláží, hlavního města Havany a barevných městeček to je i nádherná příroda.

Za návštěvu stojí například kaskádovitý vodopád. "Je tu i jezírko, kde se lidé mohou koupat a uvidíte i mnoho zajímavých rostlin, třeba jak se pěstuje káva anebo banány. Ideální je vyrazit s místním průvodcem, který vám vše ukáže," říká průvodce Miguel.

[chooze:article;value:527301]

​Kdo touží po klidné dovolené anebo už ostrov prozkoumal, může odpočívat na krásných divokých plážích. Oceán je v docházkové vzdálenosti od luxusních hotelových komplexů. "Pro hosty tu máme připravený doprovodný program, k dispozici je i pestrý výběr jídla, a to mimo jiné formou bufetu," říká manažer jednoho z tamních hotelů Philipp Weiner.

[chooze:poll;value:8edf8115d68bb7f87bf9c947e1ab5dd2cbd23e26;layout:tn_nova]

​"Kuba má tu výhodu, že i když tu lijí místní alkohol, tak je to skutečně ten nejkvalitnější rum, za kterým se sem vlastně jezdí," uvádí mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk. A pokud byste odpočinku přece jenom měli dost, vyrazit můžete i na plavbu katamaránem, a to včetně potápění.

Drahá dovolená v zahraničí? Turisty šokovaly vysoké ceny v Chorvatsku (07/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.