ANKETA: Ochucený nahřívaný tabák si už nekoupíte. Někde skončí i alternativy

Uživatele nahřívaného tabáku s příchutí čeká posledních pár dní, kdy si mohou v obchodech a trafikách tyto produkty koupit. Nařízení v minulém roce vydala Evropská unie. "Zakazuje uvádět na trh tabákové výrobky s charakteristickou příchutí a tabákové výrobky obsahující aromata v jakékoli jejich složce," uvedla EU.

"Nejsem z toho nějak nadšený. Hodně podporuji harm reduc­tion přístup, tedy snižování rizik i u tabáku. Trochu se obávám, že se lidé kvůli tomu vrátí k cigaretám, ale neznám přesná tržní čísla, díky kterým bych mohl odhadnout, nakolik by se to mohlo stát," uvedl pro web Novinky.cz národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

[chooze:article;value:523183]

Některé státy Evropské unie si navíc chtějí posvítit i na jednorázové ochucené elektronické cigarety a zakázat jejich prodej. Jejich kontrolu v nedávné době provedlo i ministerstvo zdravotnictví.

"Označování jednotkových balení zkontrolovali hygienici u celkem 397 kusů jednorázových elektronických cigaret. Způsobu značení nevyhovělo celkem 165 kusů kontrolovaných výrobků. Častá pochybení byla zjišťována v neuvedení požadovaných údajů v českém jazyce či v neuvedení seznamu všech složek. Z důvodu pochybení ve značení je navrženo 26 sankcí v celkové výši 125 tisíc korun," doplnilo ve zprávě ministerstvo.

[chooze:poll;value:5531ae5fdf795baffd725c2eb221a044fb08926d]

Británie zvažuje zákaz prodeje cigaret mladým. Zatěžuje to ekonomiku, tvrdí vláda (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.