ANKETA: Paříž dává elektrokoloběžkám sbohem. Chcete jejich konec i v Praze?

Jejich flotila čítá neuvěřitelných 15 tisíc kusů a do konce měsíce budou muset z francouzského hlavního města všechny elektrické koloběžky zmizet. Radnici a hlavně občanům došla s jejich provozovateli, společnostmi Dott, Lime a Tier Mobility, definitivně trpělivost. Píše o tom list Le Figaro.

Město již v dubnu zorganizovalo referendum. I když se ho účastnilo pouze necelých osm procent obyvatel, drtivá většina z nich, tedy devadesát procent, byla proti způsobu dopravy, který je pro své okolí obtěžující.

[chooze:article;value:512662]

Veřejnosti z francouzské metropole mimo jiné vadilo, že riskantní způsob dopravy mohly legálně využívat i 12leté děti, a velmi otravné se staly také zaparkované koloběžky na všemožných místech, kde překážejí chodcům. 

[chooze:poll;value:5fd493b5fa5e49c781d827771a1cc9a32fecd7ec]

Poslední kapkou ale nejspíš byla, jak uvádí BBC, smrt 31leté Italky, kterou zabila elektrokoloběžka se dvěma lidmi. Žena upadla, narazila hlavou o chodník a zastavilo se jí srdce. Zákaz se nicméně bude týkat jen sdílených koloběžek a nikoli těch, které si lidé koupili výhradně pro svou potřebu.

​Pražané si lámou kosti o neuklizené koloběžky. Řešíme to, slibují zastupitelé (9/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.