ANO a SPD chtějí odvolat Pekarovou Adamovou z vedení Sněmovny

Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová se na úterním brífinku vrátila k jednání v minulém týdnu. "Byl naprosto nezvládnutý ze strany předsedkyně Poslanecké sněmovny paní Markéty Pekarové Adamové a nebylo to poprvé," řekla.

"Schůzi neřídila nadstranicky, ale ve prospěch vládní koalice a to je v přímém rozporu nejen s jejími slovy, když byla zvolena předsedkyní Sněmovny, ale i v rozporu s jednacím řádem Poslanecké sněmovny," prohlásila Schillerová.

[chooze:article;value:493153]

Vypjatou situaci, při které odmítal předseda hnutí ANO odejít od řečnického pultíku, podle Schillerové nezvládla a grémium musel svolat premiér Petr Fiala (ODS). "Prostě nemá na to, aby řídila Poslaneckou sněmovnu," uvedla bývalá ministryně financí.

Skupina zákonodárců obou opozičních hnutí proto nasbírala 80 podpisů k podání návrhu na odvolání předsedkyně Sněmovny. Odvolat ji lze na návrh dvou pětin poslanců. Hlasovat by proti ní ale musela více než polovina dolní komory Parlamentu, kde má většinu vládní koalice.

"Opozice hledá viníka nepřijatelného vystupování svých poslanců v čele s Andrejem Babišem," reagovala na twitteru Pekarová Adamová. "Jsem ve Sněmovně zodpovědná za dodržování zákonů a pravidel, včetně slušného chování. To, že se to opozici nelíbí, je jejich vizitkou," dodala.

https://twitter.com/market_a/status/1633089414963273729

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.