ANO bude řešit budoucnost hnutí. Bez Babiše skončí, míní politolog

Skončí Andrej Babiš ve funkci poslance? A co bude s hnutím ANO? Otázky, které se ozývají nejen z řad politiků, ale i veřejnosti. Odpovědi budeme znát už za necelý den. Hlavní představitelé hnutí ale chtějí, aby jejich předseda ve Sněmovně zůstal.

"Já jsem přesvědčen, že člověk, který je lídrem strany, která je dominantní v ČR, by měl být současně aktivní v Poslanecké sněmovně," má jasno místopředseda ANO Karel Havlíček.

[chooze:article;value:488121]

Na to, jestli zůstane ve funkci poslance, se reportéři TV Nova chtěli zeptat i samotného Andreje Babiše. Ten sice v úterý na jednání Sněmovny byl, ale komunikovat s novináři nechtěl. "Teď je tady. A to je pozitivní zpráva! Já doufám, že zůstane!" uvedla během jednání Sněmovny šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová.

Jenže práce poslance Babiše zjevně unavuje, což bylo vidět i na úterním jednání. Navíc o tom svědčí i jeho nízká docházka nebo to, že si krátce po prohře v prezidentských volbách změnil popisek na sociálních sítích. Už tam nestojí poslanec, ale "občan ČR".

"Skutečně ho to přestává bavit. Ztratil energii. Jeho blízcí říkají, že vypadá unaveně. Úplně ho opustili ti nejbližší lidé a nemá, s kým by to táhl dál. Pokud se stáhne z politiky, tak hnutí ANO skončí," myslí si publicistka Lenka Zlámalová.

"Je to něco, co Česká republika od předsedy největšího hnutí ještě nezažila. Je to zvláštní a není to v Evropě standardní," uvedl politolog Milan Školník.

[chooze:article;value:487822]

A do hnutí ANO si v úterý na jednání píchl ministr Vlastimil Válek (TOP 09), který řekl, že dostal pozvánku k jednání pod záštitou Aleny Schillerové, která byla na dokumentu uvedena jako předsedkyně hnutí ANO. "Nevím, jestli jste povýšila. To se dozvíme 8. února," poznamenal Válek.

A na programu vedení strany bude ve středu i budoucnost místopředsedy strany Iva Vondráka (ANO) a primátora Tomáše Macury (ANO), kteří během voleb Babiše otevřeně kritizovali.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.