Aplikace WhatsApp chystá novinku. Bude potřeba znát speciální heslo

Aplikaci WhatsApp používají na celém světě miliony lidí. Ti by se již brzy mohli dočkat nové funkce, která dokáže lépe ochránit některé konverzace v jejich telefonu.

Společnost Meta, pod kterou aplikace WhatsApp spadá, totiž pracuje na funkci tajného kódu pro uzamčené chaty, uvedl britský deník The Sun. Měla by být zpřístupněna v některé z budoucích aktualizací populární aplikace.

[chooze:article;value:518737]

Cílem novinky je výrazné zlepšení soukromí konverzací. Pokud by se totiž někdo nepovolaný zmocnil telefonu, tak by se k zamčeným konverzacím neměl šanci bez speciálního hesla dostat.

Uzamčené konverzace společnost začala spouštět v květnu. Nyní se nachází v samostatné sekci a jsou přístupné pouze prostřednictvím kódu telefonu nebo biometrického ověření. To by se do budoucna mělo změnit.

Aplikace nově plánuje, že by bylo možné nastavit si zvláštní heslo pro otevření této speciální sekce. Do zamčených konverzací by se tak neměl šanci dostat ani ten, kdo zná kód k samotnému telefonu. Kdy přesně bude tato aktualizace uvedena, zatím není jasné. Společnost Meta totiž odmítla sdělit podrobnosti.

V srpnu WhatsApp spustil v České republice jinou novinku. Komunikaci pomocí video zpráv. Podívejte se, jak to funguje:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.