Aplikace WhatsApp přišla s další novinkou. Přihlašování se zásadně promění

Nejnovější úprava WhatsAppu umožní přihlašování bez hesla, což zjednoduší život mnoha lidem, kteří si už tak musí pamatovat řadu hesel k jiným webům a aplikacím. Novinka přihlašování s pomocí passkeys je už dostupná pro uživatele operačního systému Android. Majitelé iPhonů si zatím na funkci musí počkat.

Passkeys je technologie využívající k přihlášení například otisk prstu či sken obličeje. Odpadá tak povinnost nastavování a zadávání hesla. Údaje passkeys jsou uloženy přímo v telefonu, je proto těžší je prolomit či ukrást. WhatsApp novinku spustil tento týden, informoval o tom na sociální síti X.

[chooze:article;value:524950]

WhatsApp se průběžně snaží vylepšit celkové zabezpečení. Nedávno britský deník The Sun informoval o funkci tajného kódu pro uzamčené chaty, na němž vývojáři chatovací aplikace pracují. Jejím cílem je zlepšení soukromí konverzací, bez hesla by se do nich nikdo nedostal.

WhatsApp v příštím týdnu ukončí podporu na zařízeních, která budou mít starší systém než Android 5.0. "Abychom udržovali krok s nejnovějšími technologickými pokroky, pravidelně ukončujeme podporu starších verzí operačních systémů a zaměřujeme se na podporu nových verzí," uvedla společnost na svých webových stránkách. Uživatele, kterých se změna dotkne, aplikace sama varuje.

[chooze:poll;value:16f02b5de0b5ffddcf02b1699813dc56fce702a9;layout:tn_nova]

V srpnu WhatsApp spustil v České republice jinou novinku – komunikaci pomocí videozpráv. Podívejte se, jak to funguje: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.