Apple začíná používat nové logo. Odhaluje tím budoucnost firmy

Společnost Apple představila nové logo, které se má v nejbližších letech postupně objevit u všech produktů této značky. Apple totiž plánuje do roku 2030 dosáhnout uhlíkové neutrality napříč veškerými produkty a právě k označení těchto zařízení bude sloužit nový symbol.

První takový produkt nyní firma představila a jde o Apple Watch Series 9. Právě na krabičce těchto hodinek se jako první objeví logo ve tvaru zelených lístečků, upozornil web Mobilizujme.

Nové logo:

​"Vzhledem k tomu, že zažíváme rekordní teploty a ničivé bouře, tak máme všichni zodpovědnost za snížení emisí a ochranu před nejhoršími dopady změny klimatu," vysvětlila důvody novinky viceprezidentka Applu pro životní prostředí Sarah Chandlerová v tiskové zprávě

Samotná společnost Apple je uhlíkově neutrální už od roku 2020, ale nyní se zaměřuje na proces výroby svých produktů. V něm totiž Apple spoléhá na jiné společnosti, které zatím uhlíkově neutrální nejsou. 

[chooze:article;value:521518]

​U nových hodinek je tomu jinak. "Veškerá výroba uhlíkově neutrálních modelů Apple Watch je poháněna stoprocentně čistou elektřinou díky investicím a zdrojům společnosti Apple a jejích dodavatelů. Kromě toho se každý dodavatel, který vyrábí díly a komponenty pro tyto modely, zavázal do konce dekády využívat 100 % obnovitelné elektřiny pro veškerou svou produkci Apple," uvedla firma.

Apple sám se chlubí, že už před více než deseti lety začal investovat do budování velkých solárních a větrných elektráren pro napájení svých datových center a kanceláří. "V roce 2015 začala společnost spolupracovat se svými výrobními partnery, aby jim pomohla vytvářet a investovat do jejich vlastních solárních a větrných projektů a získávat obnovitelnou energii pro veškerou produkci Apple. Od roku 2018 jsou všechny firemní kanceláře, datová centra a maloobchodní prodejny společnosti Apple po celém světě napájeny obnovitelnými zdroji elektřiny," popsala společnost kroky, které dělá.

Mobil, který se dokáže zvětšit i zmenšit. Podívejte se, jakou revoluci Apple chystá:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.