Arabela se vrátila na obrazovky: Pár zásadních scén kdysi málem nevzniklo

[chooze:gallery;value:34217]

​Herec Josef Dvořák zavzpomínal na dobu, kdy se natáčel seriál Arabela. V něm si sympatický herec zahrál pana Vodníka, který princezně pomohl získat kouzelný prsten. Tato scéna byla však těsně před natáčením v ohrožení. "Vzpomínám si na to, jak měli všichni velikánskou radost z toho, že se budu muset koupat ve Vltavě, že se budu muset nořit do Vltavy. Já jsem z toho taky nebyl dvakrát odvázaný," svěřil se pro TN.cz Dvořák.

Jenže jeho roli zčistajasna zkomplikovala nemoc a zákaz od lékaře, který dostal dokonce písemně. "Já jsem něco ale čapnul, nějakou chorobu a šel jsem k panu doktorovi během natáčení. On mi řekl, že budu mít blbé prázdniny, protože nesmím vůbec do vody. Já jsem reagoval, že to je 'peklo' a poprosil jsem ho, jestli by mi to nemohl dát písemně. Slíbil jsem mu, že se to pokusím dodržovat," objasnil herec.

[chooze:article;value:511296]

​Kolegům, kteří mu rochnění ve Vltavě škodolibě přáli, se tak nakonec vysmál. "S tímhle lejstrem jsem letěl za kamarády do produkce, kteří mi řekli, že už měřili Vltavu a že je studená. Já jsem řekl: Hoši, ono to ale vypadá, že tam poleze někdo z vás. Podívejte se na ten papír, co mi napsal pan doktor," pochlubil se Dvořák.

Režie tak musela improvizovat, aby scény ve Vltavě vůbec vznikly, bez nich by totiž princezna Arabela od zloděje Fouska prsten asi nevylákala. Dvořák se proto přece jen trochu vykoupat musel. "Takže z toho jsem se tenkrát vyzul. Musel jsem tam vlézt, ale jen na pár okamžiků a ani jsem se nemusel potopit," připustil herec. Ve Vltavě se vykoupal, například když princezně věnoval síťku kaprů. Místa, kde se Arabela natáčela, mohou lidé spatřit z pražského Střeleckého ostrova.

Pokud si humorný seriál Arabela chcete připomenout, sledujte ho v neděli večer od 18:15.

Smutné okolnosti změnily osud Popelky. Princem jsem měl být já, smutní Hrušínský (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.