Asistentka guru Járy je zpátky v Česku. Z letiště putovala rovnou do vězení

[chooze:gallery;value:32934]

​Letadlo s Pláškovou dosedlo v Praze před osmou hodinou. Jaroslava Dobeše alias guru Járu přivezli policisté z Filipín už 9. srpna, putoval rovnou za mříže.

"Žena, která byla s mužem na útěku a byla odsouzena za stejnou trestnou činnost, je od dnešního rána zpět v ČR. Eskorta z Manily přes Tchaj -pej byla ukázkou profesionální práce Air Marshalů cizinecké policie. Do vězení pak ženu převezli policisté z oddělení mobilního zásahu cizinecké policie," uvedli strážci zákona na síti X.

Dobeš, který si nechával říkat také Óm Nadsamec, od roku 1997 provozoval neakreditovanou ezoterickou školu Poetrie. Probíhaly v ní semináře astrologie, tantry, jógy nebo práce s energií. 

[chooze:article;value:517101]

V letech 2004 až 2007 znásilnil několik studentek, dívky mu měla vybírat Plášková. Dechovými cvičeními je přiváděla do stavu, kdy se nemohly bránit. Oběti byly většinou blonďaté vysokoškolačky s modrýma očima do 26 let.

Guru Járu odsoudili k pěti a půl letům vězení, Plášková vyfasovala o půl roku méně. Před žalářem ale v roce 2012 prchli do Asie. Vinu oba popírají s tím, že Dobeš ženy neznásilňoval, ale vykonával na nich tantrickou praktiku "odháčkování". Ta má podle nich odstraňovat energetické háčky, které po sobě zanechávají bývalí sexuální partneři.

V roce 2015 je zatkla filipínská policie a umístila je do imigrační vazby. Odtamtud žádali o náboženský azyl, úřady jim ale nevyhověly. Země je do Česka vydala po 11 letech.

Guru Jára je zpět v Česku. Za znásilnění si má odsedět pět a půl roku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.