Atentátník nemusel být sám. Slovenská policie má novou vyšetřovací verzi

Zástupci slovenské vlády na neděli svolali tiskovou konferenci, aby veřejnost seznámili s novými informacemi k vyšetřování atentátu na premiéra Roberta Fica.

Na konferenci vystoupil také Pavol Gašpar, náměstek ředitele Slovenské informační služby. Ten uvedl, že slovenské bezpečnostní složky spolupracují i s partnery ze zahraničí: "Na základě informací, které máme dnes k dispozici, jsme se posunuli i v případě atentátu na premiéra Roberta Fica, a dnes mohu z tohoto místa říct, že prezentovaná verze osamělého vlka dnes není jedinou, která je vyšetřovaná, i v souvislosti s informacemi na úrovni důkazů."

[chooze:article;value:556206]

​Informaci vyšetřovatelé předali ministerstvu vnitra, což potvrdil jeho šéf Matúš Šutaj Eštok: "Mohu potvrdit, že v tomto případě i s ohledem na vážnost byl zřízen vyšetřovací tým, který pracuje i s verzí, že nešlo jen o útočníka osamělého vlka. Hovořím na základě operačních informací, které nám byly poskytnuty."

Dodal, že "je tu verze toho, že se pachatel pohyboval ve skupině lidí, kteří se možná na tento trestný čin hecovali a vzájemně podporovali. Dvě hodiny po spáchání toho tresného činu měl pachatel vymazanou veškerou facebookovou i jinou komunikační historii. Ta nebyla vymazaná jím a zřejmě ani jeho manželkou".

Gašpar také na tiskové konferenci oznámil, že byl zadržen člověk, který měl chystat podobný masový útok, jaký zažila loni Univerzita Karlova.

Podívejte se na celou tiskovou konferenci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.