Atmosféra této destinace je nakažlivá: I když nejsme bohatí, jsme šťastní

Kapverdy jsou pověstné uvolněnou atmosférou. "Když přijedete, máte okamžitě pocit, že všechno je v klidu. Všichni jsou fajn, nikdo nikam nespěchá jako v Evropě. Každý je tu pro vás a máme na všechno čas. My Kapverďané jsme velice přátelští a pohostinní. I když si tu nežijeme zrovna bohatým životem, tak jsme šťastní," popsala život na Kapverdách manažerka rozvoje podnikání Carla Santosová.

"Jsme rádi, že žijeme. Naše země je známá tím, že tu každý pomáhá každému. Jsme tu pro sebe, přátelé i rodina. A když sem přijedou turisté, rádi jim to tu ukážeme a pomůžeme. A právě tomu my říkáme morabéza," zmínila Santosová a vysvětlila, že to je kapverdský pojem pro jejich pověstnou srdečnost a pohostinnost, které se tu všichni drží a dělá Kapverdy místem s úžasnou atmosférou.

[chooze:article;value:535730]

​Češi do této destinace jezdí stále častěji. "Kapverďané jsou strašně vděční za to, že sem lidi létají, protože jsou na turismu závislí. A opravdu se snaží o to, aby se tady ti turisté cítili jako doma, aby se cítili dobře a nic jim nescházelo," doplnila šéfdelegátka ostrova Sal Lucie Pašková.

Místní život se snaží přiblížit i turistům. Autentické Kapverdy tak můžete zažít třeba na rybářském molu v Santa Marii každý den v ranních hodinách. Rybáři tam začínají svůj den, očišťují ulovené ryby a následně je prodávají místním restauracím. "Je tu super atmosféra, na celém ostrově Sal je pořád co dělat, i když je malý," řekla turistka Lucie Březnová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.