Auto na Třebíčsku srazilo babičku a vnučky. Žena zemřela, dívky jsou v nemocnici

Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly ve čtvrtek odpoledne k vážné dopravní nehodě na Třebíčsku. Podle starosty Čáslavic Pavla Vařbuchty (nez.) se neštěstí událo u tamní hasičské zbrojnice.

"Auto vyjelo mimo vozovku a srazilo babičku a dvě vnučky. Jedna chodila do školky a druhá chodila do první třídy. Všechny tři byly místní. Babička je vyzvedla ze školky a z družiny a šly domů," popsal pro TN.cz.

Domů už ale nedošly. Podle mluvčího záchranné služby Kraje Vysočina Petra Janáčka žena nehodu nepřežila. "Osoba utrpěla těžká zranění a i přes veškerou snahu záchranářů jim na místě podlehla," uvedl.

[chooze:article;value:553298]

Mladší z děvčat utrpěla těžká zranění, starší dívka vyvázla s lehkými zraněními. "Mladší letěla vrtulníkem a starší jela sanitkou do brněnské nemocnice," doplnil starosta. Transport do nemocnice potvrdili i záchranáři.

Na místě zasahovali také policisté. "Dle prvotních informací řidič osobního vozidla z dosud nezjištěné příčiny vyjel mimo komunikaci," uvedla mluvčí tamní policie Michaela Lébrová. "Příčinu a veškeré související okolnosti dopravní nehody prověřujeme," uzavřela.

Podobný případ se ve středu odehrál v Praze. Řidič tam srazil ženu s kočárkem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.