Moderní bydlení

Auto se srazilo s historickým džípem. Náraz z něj posádku vymrštil

[chooze:gallery;value:37281]

Osobní auto a historický džíp se srazily v neděli dopoledne v obci Rybí na Novojičínsku. "Ze zatím zjištěných informací vyplývá, že 45letý řidič osobního vozidla sjížděl z dálnice D48 na křižovatku. Zde s největší pravděpodobností nedal přednost v jízdě po hlavní silnici jedoucímu historickému automobilu bez střechy," sdělila TN.cz mluvčí policie Soňa Štětínská s tím, že dechová zkouška byla u podezřelého řidiče negativní.  

Veterán byl při střetu odhozen mimo cestu a převrátil se koly vzhůru. "Z terénního džípu bez střechy vypadli při nárazu 60letý muž a 34letá žena. Oba utrpěli těžká poranění hlavy a mozku, pacient rovněž hrudníku. Oba byli po ošetření přepraveni do ostravské fakultní nemocnice," uvedl k nehodě mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

[chooze:article;value:573002]

"Na místě nehody pak byla ošetřena 67letá žena. Její stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení," doplnil Humpl. Kromě pozemních sanitek na místě zasahoval také vrtulník.

"Operační středisko na místo vyslalo profesionální jednotku hasičů z Nového Jičína. Ta po příjezdu na místo události provedla nejen protipožární opatření na obou vozidlech, až do příjezdu zdravotnické záchranné služby také poskytovala předlékařskou první pomoc zraněným. Hasiči rovněž pomohli s transportem zraněných," dodala pak k zásahu mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.