Auto srazilo sanitku převážející pacienta v umělém spánku. Záchranářka je zraněná

"Pětatřicetiletý řidič osobní automobilu značky Škoda jedoucí ve směru z Karlových Varů do Jáchymova na křižovatce ulic Jáchymovská a Hlavní nedal přednost projíždějícímu vozidlu Zdravotnické záchranné služby jedoucímu se zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením," popsal nehodu policejní mluvčí Jan Bílek.

Škodovka zprava narazila do sanitky, která zrovna převážela pacienta v umělém spánku. Záchranku náraz převrátil na levý bok.

[chooze:article;value:515461]

Záchranářku přepravila helikoptéra do nemocnice se středně těžkými zraněními. Řidič a lékař utrpěli podle záchranářů lehčí zranění a také skončili v nemocnici, informoval web Krimi Plzeň.

"Záchranářka už se vrátila domů," řekl TN.cz v sobotu mluvčí záchranářů Radek Hes. "Pacient zůstal v umělém spánku a okamžitě byl náhradní sanitkou převezen do nemocnice," doplnil. Další dva zranění jsou už nyní v pořádku.

"Po dopravní nehodě se řidiči obou vozidel podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnil Bílek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.