Autobus s mladými hudebníky se v Indii zřítil do rokle, 13 mrtvých

Tragická nehoda se stala nad ránem u města Khopoli asi 70 kilometrů před Bombají, kam měl autobus namířeno, informoval deník Hindustan Times.

Čtyřicetičlenný amatérský soubor mladých bubeníků se vracel z festivalu tradiční indické hudby v Pune. Řidič ztratil v serpentýnách nad vozidlem kontrolu a autobus se zřítil do rokle. Podle přeživších jel příliš rychle, a navíc pravděpodobně praskla pneumatika.

Na místě zahynul šofér a 12 členů souboru. Nejmladším byl osmiletý chlapec, který se na zájezd s kapelou vydal poprvé. Mezi oběťmi jsou i tři dívky a 23letý vedoucí hudebního tělesa, které tvoří žáci a studenti z Bombaje a okolí.

[chooze:article;value:440838]

​Zbylých 29 mladých hudebníků vyvázlo se zraněními, pět z nich je ve vážném stavu, uvedl list The Times of India.

Autobus podle všeho při pádu do hluboké rokle letěl vzduchem a po dopadu se mu utrhla střecha. Někteří z cestujících z něj tak vypadli. Vůz byl z cestovní kanceláře, kterou vlastní matka jednoho z malých bubeníků. Ten rovněž nepřežil.

Nehoda se stala na staré silnici, kam mají těžká vozidla právě kvůli bezpečnosti vjezd zakázán. Řidič si patrně zkracoval cestu, když sjel z dálnice, aby v Khopoli mohl vysadit dva z pasažérů.

Podívejte se na reportáž z autobusové nehody v Chorvatsku (07/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.