Babiš: Chci, aby Havlíček byl pražským lídrem ANO. Umí si to odmakat

Předseda hnutí ANO už má jasno o strategii pro sněmovní volby. "Budu doporučovat s Karlem Havlíčkem, aby byl lídrem v Praze," řekl Babiš. "Vyhrál ve středních Čechách, takže myslím, že on je nejlepší na to, aby voliče v Praze oslovil," doplnil.

Odkazoval se na výsledek krajských voleb, ve kterých se ve Středočeském kraji stínový premiér Karel Havlíček (ANO) díky preferenčním hlasům probojoval z posledního místa až na první. "Karel to skutečně odmakal a ta kontaktní kampaň je strašně důležitá," uvedl předseda hnutí.

[chooze:article;value:579075]

​"Patrik Nacher ví, že ano, je skvělý rétor, všechno možné, ale Karel to odmakal, ty střední Čechy," komentoval to, že by Havlíček nahradil dlouhodobého pražského lídra. "Je to podobná voličská základna. Ano, Praha nás nevolila, ale já se ptám, proč volí tyhle zoufalce, tyhle komiky, kteří normálně nesplnili vůbec nic," dodal.

Mluvil ale i o možnostech povolební spolupráce s jinými politickými subjekty. "Pro mě STAČILO! je nová značka. STAČILO! je (Kateřina, pozn. red.) Konečná. Ona vyhrála ty volby. Takže pro mě to nejsou komunisté. Nejsou to komunisté pro mě," odpovídal na otázku, zda by hnutí ANO mohlo vládnout s komunisty.

[chooze:article;value:578720]

​Od volby vedení Sociální demokracie (SOCDEM), ve které zvítězila bývala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, se spekuluje, že by strana mohla spolupracovat právě s koalicí STAČILO!. Jak uvedly Novinky, asistent europoslance Ondřeje Dostála Daniel Sterzik zaregistroval nové hnutí STAČILO!, které by díky uzavírací klauzuli mohlo Konečné usnadnit cestu do Sněmovny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.