Babiš: Fiala a jeho vláda jsou nemocní Babišem. Zlý fialový mimoň ničí naši zemi

Odbory plánují 27. listopadu stávkovat kvůli úspornému balíčku a státnímu rozpočtu na příští rok. "Já myslím, že to má logiku, protože vláda se chová strašně arogantně a v podstatě ani nejedná, respektive se s nimi setká a pak z toho nic nepadá. Já si myslím, že by měli stávkovat i zaměstnavatelé. Měli by se spojit, protože se to týká všech," řekl Babiš.

Podle něj hraje drahá elektřina hlavní roli ve vysoké inflaci. "Vláda to nechce pochopit. Říkali jsme jim v únoru 2022, ať zastropují ceny výrobců a vykoupí 100 procent ČEZu a to je celé řešení. Celá inflace je o cenách elektřiny, máme stále jednu z nejdražších cen elektřiny v Evropě, jsme asi druzí. A tam to všechno začíná. Všechny výrobky, služby," vyjmenoval expremiér.

[chooze:article;value:528646]

​Babiš také reagoval na video Petra Fialy o dražších potravinách v Německu, než jsou v Česku. "Nechápu, proč tam byl. Nepochopil, že u nás je DPH na potraviny 15 %, nejdražší v Evropě, a v Německu jen sedm. U nás jsou potraviny drahé, i protože máme vysokou cenu elektřiny. On asi neví, že na výrobu rohlíku, másla a mléka je potřeba elektřina. Měl by navštívit nějakého českého pekaře," podotkl Babiš s tím, že v Polsku je dočasně DPH na potraviny nula.

Moderátorka Bára Divišová šéfovi hnutí ANO pustila sestřih projevu Fialy, který ve Sněmovně při hlasování o nedůvěře vládě během 40 minut několikrát zmínil právě Babiše. "Já jsem to počítal, on řekl moje jméno 31krát. To už je nemoc, pan premiér si potřebuje odpočinout. Bájná lhavost. Andrej Babiš může samozřejmě za všechno, jejich jediný program je Antibabiš. Porazili Babiše ve volbách, ale pan premiér bude pořád o Babišovi mluvit. Oni jsou nemocní Babišem," míní.

[chooze:article;value:527730]

​​V únoru čeká hnutí ANO sněm, kde se bude volit předseda. Pozici chce Babiš obhájit. Jestli má ambice být příštím premiérem, ještě neví. "Může to být Karel Havlíček, nebo Alena Schillerová, můžu to být i já. To teď není téma," neprozradil nic konkrétního Babiš s tím, že ho nejvíc baví jezdit mezi lidi.

Z politiky chtěl už dávno odejít, ale situace mu to prý nedovoluje. "V životě mě nenapadlo, že tady ta nejhorší, nejprolhanější vláda může být. On (Fiala, pozn. red.) není schopný ani vést jednání, je úplně mimo. Sobotka byl oproti němu velkej bourák. Zlý fialový mimoň, který ničí naši zemi. Proč jde do Afriky, proč nejde na Ostravsko?" nechápe šéf hnutí ANO.

[chooze:article;value:528140]

Při návratu do vlády by chtěl Babiš znovu zavést EET a snižovat daně, které vláda navyšuje. "Hlavně léky, vodné, stočné, zkrátka DPH. Oni nepochopili, že mají vybírat daně. Vždyť oni nevybírají, máme tu šedou ekonomiku za tisíc miliard, to EET neslo 22 miliard i s inflací ročně a oni se toho vzdávají. A vůbec nešetří, utrácí, hodujou. Pekarová letí na Taiwan za osm milionů a výsledek je, že Taiwanec postaví fabriku na čipy v Drážďanech," diví se Babiš.​

Nejbližší volby do Evropského parlamentu se konají zhruba za půl roku. "Rádi bychom obhájili našich šest mandátů. Chceme bojovat za české zájmy, důležitá je ilegální migrace, Green Deal, který ničí průmysl, a i proto je vysoká elektřina. Tyto věci mají vliv na životy našich občanů," doplnil Babiš.

Na sestřih z rozhovoru se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.