Babiš: Kvůli migračnímu paktu budeme usilovat o vyslovení nedůvěry vládě

Rakušanovo ano pro migrační reformu EU považuje Babiš za zradu Česka. "Je to tak zásadní, že budu navrhovat našemu klubu vyslovení nedůvěry vládě," oznámil ve vysílání televize Nova.

"Podle mě pan Rakušan ani neví, pro co vlastně hlasoval. Mně se to podařilo po celonočním jednání v září 2020 odmítnout," pokračoval expremiér.

Nová pravidla pro přijímání a přerozdělování uprchlíků teď musejí členské státy projednat s Evropským parlamentem. Počítají s tím, že méně zatížené země buď přijmou určitý počet migrantů, anebo za jejich odmítnutí zaplatí. Přibližně půl milionu korun na jednoho člověka. 

[chooze:article;value:508381]

Česko, Polsko a pobaltské státy prý dostanou dočasnou výjimku. "Je tady solidarita se zasaženými zeměmi, finanční solidarita, ale z té je na můj návrh Česká republika po dobu dotčení ukrajinskou migrační krizí vyjmuta," řekl Rakušan.

"Já se ptám, proč nám Evropská komise nedá za těch 500 tisíc ukrajinských uprchlíků těch půl milionu. To je 15 miliard nebo kolik. Vláda selhala a tihle lidé nejsou schopní nic řídit," reagoval Babiš. "Musíme vyhrát evropské volby a vyhnat ty zelené šílence a vyhnat tuhle vládu ze Strakovky. Ona neplní program," uzavřel.

Podívejte se na krátký rozhovor s Vítem Rakušanem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.