Babiš o kumulaci funkcí u hejtmanů: Dobrých a aktivních lidí nemáme tolik

"Já mám jednoznačný názor, že člověk, který má významnou funkci jako primátor, starosta nebo hejtman, by to měl dělat na plný úvazek, od rána do večera," řekl Babiš k tomu, že někteří poslanci hnutí ANO jsou zároveň kandidáty na hejtmany. Na prvních místech krajských kandidátek je totiž poslanců celá řada.

"Například u pana Brabce, který je poslanec a teď je lídr v Ústeckém kraji, tak pokud se to povede a stane se hejtmanem, tak samozřejmě doběhne to volební období ve Sněmovně," popsal situaci. "Těch lidí, kteří skutečně jsou aktivní a dobří v politice, nemáme až tolik," vysvětloval.

[chooze:article;value:573329]

Zajímavý souboj hnutí ANO čeká v Moravskoslezském kraji, kde se proti současnému hejtmanovi Josefu Bělicovi (ANO) staví bývalý hejtman ANO Ivo Vondrák na kandidátce Starostů. "Těch lidí, kteří byli no name (bezejmenní, pozn. red.) a stali se slavnými a bohatými díky Babišovi, je strašně moc," uvedl Babiš směrem k Vondrákovi.

"Oni se stali primátorem a hejtmanem díky našemu hnutí. Volili naše hnutí. Lidi volili hlavně Babiše. No a teďka uvidíme," dodal ještě k bývalému ostravskému primátorovi Tomáši Macurovi (nez.). Oba muži se dostali na Babišovu černou listinu poté, co podpořili v prezidentské volbě jeho soupeře Petra Pavla.

[chooze:article;value:571498]

Za úspěch pak bude předseda hnutí považovat, pokud znovu vyhraje v alespoň deseti krajích. Problémem by pro něj ale mohlo být, pokud by ho, stejně jako po minulých krajských volbách, ostatní subjekty výsledkům navzdory vyloučily z vyjednávání o krajských koalicích.

"Ta opoziční práce by měla rezultovat do toho, že budeme mít více procent," komentoval Babiš práci hnutí na zvýšení jeho koaličního potenciálu. Odpovědi na otázku, jestli je vysoký procentuální zisk jedinou strategií v této věci, se ale vyhýbal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.