Babiš přinesl Fialovi rohlík s Nutellou. Premiér špatně tipnul cenu pečiva

[chooze:gallery;value:34170]

​Kritiku za video s Nutellou si premiér Petr Fiala vysloužil bezprostředně po jeho zveřejnění. Andrej Babiš si nenechal ujít příležitost se k vládní ostudě vrátit a v Za pět minut dvanáct dal svému nástupci lískooříškový krém i s rohlíkem jako vánoční dárek.

"Pan premiér bohužel neudělal pro lidi vůbec nic. Navýšil daně, zažíváme velice těžké období destrukce. Jediný symbol tohoto vládnutí je Nutella. To je jediné, co si lidé pamatují," pustil se Babiš do Fialy.

[chooze:article;value:533465]

"Nechte si chutnat, protože vládnutí vaší vlády lidem vůbec nechutná," pokračoval šéf nejsilnější opoziční strany. "Tu Nutellu jsem kupoval u nás, takže byla drahá," podotkl. Odkazoval tím na Fialovo listopadové zjištění, že v Německu je krém levnější.

Fiala prý sladkou pomazánku nejí, Babišovi ale poděkoval. "Určitě bych měl poděkovat za ten dárek. Já teda Nutellu nejím, ale moje děti ji mají rády, takže se to určitě v naší rodině využije. Moje video s Nutellou určitě nebylo nejšťastnější, ale můj tlak na snížení cen potravin, ten funguje," reagoval. 

Babiš si přinesl i protivládní transparent:

S tím ale Babiš nesouhlasil a z brašny vytáhl ještě rohlík. "Pane premiére, toto je rohlík tukový. Má 43 gramů, to je standard, všichni ho mají rádi. Víte, kolik stojí v obchodě?" ptal se Fialy. "Zkuste tipnout..." dodal po vteřinách ticha.

[chooze:article;value:533321]

"Dvě koruny?" řekl opatrně Fiala. "Dvě devadesát. Víte, za kolik ho prodávají čeští pekaři? Za korunu šedesát až sedmdesát. Takže je to trojčlenka, i malé dítě na základce pochopí, kde je ten zisk. Máme tady šest řetězců, které mají 90 procent trhu. Tím jsem řekl všechno. Kdybyste zvládli energie, tak by možná ty potraviny nebyly tak, jak jsou," uzavřel.

Fiala pak Babišovi doporučil, aby coby jeden z největších producentů potravin jejich ceny pro spotřebitele snížil. "Nechápu, proč pan premiér mluví o Agrofertu. Já jsem tu firmu předal," odmítl to Babiš.

Celý díl pořadu Za pět minut dvanáct s Andrejem Babišem a Petrem Fialou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.