Babiš sliboval lidem výhru, teď po něm chtějí peníze

Ve čtvrtek, den před začátkem voleb, vyzýval Andrej Babiš své voliče, aby si na něj vsadili. "Byl jsem ve Fortuně, kurz je 12. Vsaďte si 1000 Kč a přijďte všichni volit, vyhrajete 12 000 Kč. Babiš vždycky pomáhá, za Babiše bude líp," napsal na svůj twitter.

Po prohře teď ale lidé Babišovi píší, že chtějí své peníze zpět. Zatímco některé komentáře jsou asi myšlené žertem, jiné mohly být míněny vážně. Na situaci upozornil na twitteru například ministr pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti).

"Pane Babiši. Dal jsem na vaše rady, ale vy jste prohrál, takže jste mi moc nepomohl. Teď nebudu mít co jíst a na nájem," napsal například jeden z komentujících. Nezapomněl přidat ani číslo svého účtu, na nějž má Babiš peníze poslat.

[chooze:article;value:487042]

"Pane Babiši, já si na Vás vsadil, šel jsem volit a přišel jsem o peníze! Vy jste mi tu tvrdil, že vyhraji 12 000 Kč! Jste lhář! Kolik dalších hloupých lidí jste takto ožebračil?" stěžoval si jiný.

"Dobrý den pane neprezidente. Vsadil jsem na vás 1000 Kč, jak jste říkal. Nic jsem nevyhrál. Vrátíte mi to prosím? Nemám na nájem, děkuji," ptal se pod Babišovým příspěvkem na facebooku další.

To, do jaké míry jde o reálné stížnosti, a do jaké jen o vtípky, je těžké odhadnout. Podle Bartoše to ale mohlo skutečně zavinit zhoršení finanční situace některých lidí. Andrej Babiš se k těmto komentářům zatím nevyjádřil. 

Jaké má plány do budoucna Andrej Babiš, prozradil v rozhovoru pro TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.