Babiš stál frontu na klenoty. Pavel zaplnil náměstí v Ústí nad Labem

Den Petra Pavla

Dopoledne krátce před půl jedenáctou vstoupil vítěz prvního kola prezidentských voleb Petr Pavel do kavárny na pražském Smíchově. Doprovázela ho i nepostupující kandidátka Danuše Nerudová. Na společné tiskové konferenci informovali o formě podpory Nerudové před druhým kolem prezidentské volby.

"Bude to nejen o té verbální podpoře, bude to o sdílení některých reklamních prostor, bude to také o společném vystoupení při některých akcích, o úzké spolupráci našich nejbližších týmů a samozřejmě budu moc rád, když budou spolupracovat i naši podporovatelé v regionech a dobrovolníci na obou stranách," prozradil Pavel.

[chooze:article;value:484770]

Právě dobrovolníci, kteří pomáhali Nerudové během jejího volebního tažení, budou teď podle ní plně k dispozici Petru Pavlovi. "Naše spolupráce je zárukou toho, že ta část pro mladou generaci, na kterou jsme výrazně mířili, skutečně zůstane součástí toho programu a že v případě vítězství zůstane součástí veřejného prostoru," vysvětlila Nerudová.

Pak se Petr Pavel vydal na Ústecko, tedy do kraje, kde v prvním kole zvítězil Andrej Babiš se ziskem přes 47 procent hlasů. Volební účast byla ale v tomto regionu poměrně nízká. První zastávkou v Ústí nad Labem byla krajská hygienická stanice, kam jde Petr Pavel poděkovat zaměstnancům za jejich nasazení během covidové pandemie.

Následně šel Petr Pavel na náměstí, kde ho vítaly stovky lidí. Vypadalo to, jako by přijela světově známá celebrita. Pavel měl nakonec problém se vůbec dostat do auta. V podvečer opustil Ústí nad Labem a zamířil zpět do Prahy.

[chooze:article;value:484855]

Den Andreje Babiše

Inkognito. Tak podle svých slov chtěl prezidentský kandidát Andrej Babiš navštívit výstavu korunovačních klenotů. Do fronty se se dvěma členy týmu zařadil v 9 hodin a 39 minut. Posilnil se svařákem a čas si krátil focením s lidmi.

Ve svatovítské katedrále se podíval na korunovační klenoty a stihl i pár fotek s podporovateli. "Fotili jsme se, přišli z různých částí naší země a bylo to fajn. Já jsem hlavně chtěl vědět, jak dlouho budu čekat, takže tři hodiny," sdělil Babiš.

Babiš by byl pro to, aby korunovační klenoty byly k vidění častěji, a vhod by prý přišla i trvalá výstava. Mezitím, co trávil čas na Pražském hradě, začalo jednání Sněmovny. "Kdybych byl ve Sněmovně, tak zase budou média říkat, že to je nějaká prezidentská kampaň. To určitě nemá nic společného," bránil s Babiš.

[chooze:article;value:484653]

Ranní program Andreje Babiše měl začínat návštěvou malostranského kostela s Pražským Jezulátkem. Ten se ale kvůli této plánované návštěvě uzavřel. "Vzhledem k načasování a mediální prezentaci této návštěvy ji jednoznačně považujeme za součást předvolební kampaně, která je navíc vedena velmi útočným a strach vyvolávajícím stylem a se kterou se rozhodně nemůžeme ztotožnit," prohlásila Komunita bosých karmelitánů od Pražského Jezulátka.

Odpoledne už byl ale kostel přístupný. Babiš tam zašel a vzniklo i video, které umístil na sociální sítě. "Před pánem Bohem jsme si všichni rovni a do kostela přece mají přístup i vrazi, aby mohli prosit o odpuštění. Takže tomu nerozumím a moc mě to mrzí," řekl Babiš.

Štáby TV Nova zjišťovaly, co čeká prezidentské kandidáty ve středu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.