Babiše na dálnici chytila policie. Sám se přestupkem pochlubil na instagramu

Babiš sám o sobě prohlásil, že zpravidla jezdí podle předpisů. "Spěchám do Budapešti. Výjimečně jsem překročil rychlost a hned na mě došlo," vyjádřil se na instagramu, kde ve středu zveřejnil video z auta na dálnici. Před ním stálo vozidlo policie s blikajícími majáky. 

Z jeho vyjádření je patrné, že za překročení rychlosti dostal pokutu. "Cestou do Budapešti přispívám do státního rozpočtu. Bohužel, " konstatoval expremiér a neubránil se úsměvu. V popisku videa se ale omluvil a vyzval lidi, ať jezdí pomalu. O kolik překročil povolenou rychlost a jaká byla výše pokuty, se pokouší redakce TN.cz zjistit.

[chooze:article;value:499418]

​Otázkou zůstává i to, z jakého důvodu se přestupkem pochlubil na sociální síti. Místo kritiky ale od svých příznivců v komentářích obdržel podporu. "Ještěže jste to nahrál, to by bylo keců od pětikoalice. Ale to bude i tak, si myslím," vzkázal mu jeden z nich. 

Není to poprvé, kdy expremiér musel zaplatit pokutu za přestupek při řízení. Loni na jaře musel zaplatit "zhruba 1 500 korun" za to, že při jízdě natáčel video. Pro Novinky.cz se tehdy vyjádřil, že se řízení věnoval a jel pomalu. "Úřad mi oznámil, že jsem spáchal nějaký čin, nevím jaký. Pokutu jsem samozřejmě zaplatil," řekl. 

 Politolog Lukáš Jelínek: Babiš už dávno rezignoval na to, že by politik měl být vzorem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.