Babiše podporovaly i celebrity. Není to vítězství pana Pavla, tvrdí Ivan Vyskočil

Známé tváře se i letos vydaly k volebním urnám a řada z nich se nebála svého kandidáta podpořit i veřejně. Ve štábu Petra Pavla se to VIP celebritami jen hemžilo, objevily se tam například herečky Eva Holubová, Patricie Pagáčová, Jitka Čvančarová, Dana Morávková nebo Anna Slováčková. Pavla přímo ve štábu podpořila i modelka Taťána Kuchařová nebo sportovní pár Tomáš Plekanec a Lucie Šafářová. Hymnu budoucímu prezidentovi zazpíval zpěvák Ondřej Ruml.

Ve štábu Andreje Babiše dominovali spíše politici hnutí ANO jako Alena Schillerová nebo Karel Havlíček. I za Babišem ale stojí některé známé tváře, které se veřejně pochlubily, že pro něj hlasovaly ve volbách. Byla mezi nimi například modelka a moderátorka Agáta Hanychová, herec Ivan Vyskočil nebo režisér Zdeněk Troška.

Prohru svého favorita berou veskrze sportovně. "Někdo vyhrál, někdo prohrál, tak to v životě bývá," řekl Troška pro TN.cz. Ani Ivan Vyskočil Babišovu prohru moc komentovat nechtěl. "Co k tomu mám říct, bylo, bylo," řekl Vyskočil. Rozpovídal se ale o důvodech Babišovy prohry. "Myslím si, že to není vítězství pana Pavla. Je to vítězství médií, vítězství mainstreamového tisku a České televize a všech těch, kteří úžasně pokračovali v kampani antibabiš," myslí si Vyskočil.

[chooze:article;value:487060]

​To Agáta Hanychová volila smířlivější tón a přidala na instagramu příspěvek s fotografií Petra Pavla, ve kterém mu pogratulovala k vítězství. "Naše rodina ctí svobodnou volbu, gratulace vítězům a čest poraženým," napsala moderátorka k příspěvku. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Agata Hanychova (@agatahanychova)

Andreje Babiše celkem ve druhém kole volilo 2 400 046 lidí a sám Babiš to označil za famózní výsledek. "Je to víc než výsledek SPOLU a PirSTANU v parlamentních volbách. Strašně moc děkuji za vaši podporu," řekl poslanec.

Andrej Babiš v rozhovoru pro TV Nova nastínil své plány do budoucna:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.