Badatelé objasnili 90 let starou vraždu. Ženu v Praze měl zabít bývalý milenec

Vražda Otýlie Vranské už od roku 1933 nedala spát policistům ani badatelům. Teď hlásí, že je vyřešena. Snad.

"Odhadujeme na 80 procent pravděpodobnosti. Což si myslím, že vzhledem k tomu časovému období je dost solidní výsledek," oznámil ředitel Muzea Policie ČR Radek Galaš.

Podezřelých byla v průběhu let spousta. Nejčastěji ale zaznívala dvě jména, a to Josef Pěkný a Antonie Koklesová. "Teorie, že vrahy byli Pěkný, bývalý milenec Vranské, a jeho nová známost Koklesová, jsou tu minimálně dvacet pětadvacet let," upozornil publicista a spisovatel Viktorín Šulc.

"Ta jména zazněla už milionkrát. A my jsme přesvědčeni, že jsme dospěli k tomu, že nezazněla neoprávněně," prohlásil Galaš.

[chooze:article;value:523122]

Badatelé před časem vypátrali potomky podezřelých a ti souhlasili s testy DNA. Výsledky už znají. "Za činy svých předků nezodpovídáte," zdůraznil Galaš.

V kinosále policejního muzea, který má kapacitu sto míst, se k novým poznatkům konají přednášky pro veřejnost. První ve čtvrtek odpoledne. Ta už je beznadějně plná. Motivem vraždy mohla být žárlivá scéna. Říká se také, že Pěkný sliboval Vranské sňatek. "Policisté tomu říkají domácí zabijačka," poznamenal Galaš.

Části těla zavražděné poslal vrah v kufrech do Bratislavy a Košic. Kvůli identifikaci otiskl fotografie tisk, média případu věnovala značnou pozornost. Kde jsou ostatky Otýlie Vranské dnes, není jasné. Podle dobových záznamů měly být uloženy na společném pohřebišti na Olšanech, badatelé je tam ale po letech nenašli.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.