Badatelé procházeli mapu Antarktidy. Tvrdí, že našli tajnou nacistickou pevnost

Pozornost záhadologů se upíná k Zemi královny Maud. Jde o území na Antarktidě s rozlohou 2,5 milionu kilometrů čtverečních, které v roce 1939 prohlásilo Norsko za své závislé území. Travelbook připomíná, že právě zde měla být podle některých spekulací utajená nacistická pevnost.

[chooze:article;value:486967]

​V roce 1938 měli opravdu nacisté vyslat loď na utajenou misi směrem k Antarktidě. Jednou z verzí je, že tam měla vzniknout utajená pevnost, kde by se případně mohl skrýt Adolf Hitler se skupinkou svých nejvěrnějších. Spekulace badatelé v poslední době rozvířili satelitním snímkem, na němž mají být k vidění dveře do utajované pevnosti.

Na některých starých mapách je dokonce zakresleno území části šestého kontinentu, které se nazývá Nové Švábsko, jde tedy o pojem evidentně spojovaný s Německem.

Ponorky pro nacisty

V létě 1945 zakotvily dvě německé ponorky v argentinském přístavu Mar del Plata. Dva nadporučíci Otto Wermuth a Heinz Schaeffer a jejich posádky byli okamžitě zatčeni a vyslýcháni. A když se o věci dozvěděl tisk, předložil zdánlivě absurdní teorii: obě ponorky byly součástí většího konvoje s nacistickými prominenty, kteří mířili do tajné pevnosti na Antarktidě.

To, co na první pohled zní jako absolutní nesmysl, je vlastně dodnes jednou z nejdiskutovanějších konspiračních teorií ze všech. Se zajímavým poznatkem přišel v roce 2018 Independent, podle nějž byla jedna z ponorek určených pro misi na jižní polokouli objevená jako vrak u dánského pobřeží.

Němci toužili po velrybách

Jenže existují také alternativní vysvětlení, proč měla na Antarktidě vzniknout jakási německá základna. Němci totiž zoufale toužili po lovu velryb. Získaný olej chtěli využít jako přísadu do výbušného nitroglycerinu a plánovali i výrobu maziv či margarinu.

Mise z roku 1938 proto nemusela, jak tvrdí konspirátoři, cílit na vybudování pevnosti pro nacistické pohlaváry. Jak informuje web forward.com, v prosinci 1938 z Hamburku vyplula směrem k Antarktidě stará nákladní loď se dvěma hydroplány na palubě, které mohly startovat přímo z paluby pomocí katapultu. Cílem mohl být místo projektu pevnosti ve skutečnosti zájem o lov velryb u pobřeží kontinentu.

[chooze:article;value:507782]

​Ani touto verzí se však konspirátoři nenechají vyvést z míry. Mezi prosincem 1946 a lednem 1947 měly Spojené státy uspořádat na Antarktidě obří vojenské manévry nazvané Operace Hijump.

Kromě 33 letadel a 13 lodí se mělo zapojit 4 700 vojáků. Přestože byly cílem výzkumné účely, jedno je pro konspirační teoretiky jisté. Tedy že Američané tehdy zaútočili na Hitlerovu ledovou pevnost.

O hrozbě vojenského střetu měl dokonce mluvit i velitel mise Richard Byrd. Ten však ve skutečnosti varoval před hrozbou útoku nepřátelských letadel ze směru od polární oblasti. A myslel tím sovětská letadla. Operace byla nicméně vedena čistě civilními účely. A vojáci tehdy zmapovali šestý kontinent pomocí leteckých snímků, těch podle encyklopedie Britannica vojáci pořídili celkem 49 tisíc.

Pokrývač z Vrbna míří na Antarktidu. Bude opravovat střechu vědecké stanice (1/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.