Balák má další problém: Za peníze Hradu si měl nechat opravit svůj traktor

Policie měla Miloše Baláka údajně obvinit z porušení povinnosti při správě cizího majetku už v listopadu loňského roku. V roce 2020 měla Lesní správa Lány, jejímž šéfem byl tehdy Balák, podepsat nájemní smlouvu na používání traktoru značky Zetor, který patřil Balákově manželce.

Podle policie měl následně Balák dát pokyn svým podřízeným k opravě kol traktoru, která měla vyjít na více než 200 tisíc korun bez DPH. Přitom prý nešlo o běžnou údržbu. Jelikož traktor nebyl v seznamu majetku Lesní správy, měl Miloš Balák napsat objednávku na opravu jiného stroje.

[chooze:article;value:535932]

​Spolu s Balákem mají být obviněni další dva lidé. Reakci obviněných i další podrobnosti od policie redakce zjišťuje.

Není to ale poprvé, co Balák čelí obvinění z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Toho se měl dopustit už před lety, když coby šéf Lesní správy podepsal zjevně nevýhodnou smlouvu na prodej kamene z Lánské obory. Státu měla jeho jednáním vzniknout škoda přes milion korun.

V dalším případě soud Baláka poslal na tři roky do vězení za ovlivnění dvousetmilionové veřejné zakázky na zajištění a odvodnění svahů v Lánské oboře kolem vodní nádrže Klíčava. Měl také zaplatit pokutu skoro dva miliony. Prezident Miloš Zeman mu tehdy ale udělil milost.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.