Baldwin je nevinný, tvrdí oceňovaný herec. Za smrt při natáčení prý nemůže

Obvinění herce Aleca Baldwina za neúmyslné zabití kameramanky Halyny Hutchinsové je podle oceňovaného herce Mickeyho Rourkea nesmysl. "Je to blbost, že herci, který pracuje na place, podává zbraň někdo jiný, jehož úkolem je zajistit, aby nebyla nabitá," prohlásil podle deníku Daily Mail Rourke.

Zbrojíř by podle něj měl ze zbraně minimálně šestkrát vystřelit, aby bylo jisté, že není nabitá. "Pokud jde o mě, tak já si ji vezmu a udělám to ještě 12krát. On za to nemůže," obhajuje Baldwina, který kvůli smrti kameramanky nejspíš stane před soudem. Spolu s ním tam bude právě i zbrojířka Hannah Gutierrez-Reedová.

"Je mi moc líto té dívky, která zemřela, a její rodiny, ale neházejte vinu na Aleca Baldwina," přidal herec oceněný Zlatým glóbem za roli ve filmu Wrestler. Proti obvinění se Baldwin snaží bránit více než rok.

[chooze:article;value:485470]

Podle webu The New York Times se Baldwin ujišťoval, že je zbraň prázdná. Podle prokuratury měl však sám herec povinnost se zbraní manipulovat bezpečně. "Snažíme se rozhodně dát najevo, že před zákonem jsou si všichni rovni, včetně slavných herců, jako je Alec Baldwin," prohlásila prokurátorka Andrea Reebová.

Tragická událost se stala v říjnu 2021 při natáčení westernového filmu Rust nedaleko amerického Santa Fe. Podle žalobců herec stiskl na place spoušť zbraně, v níž byl ostrý náboj, který zabil 42letou kameramanku Halynu Hutchinsovou. Mimo ní zasáhl stejný náboj i režiséra Joela Souzu. Ten byl však po ošetření poraněného ramene propuštěn z nemocnice následující den.

Alec Baldwin žaloval kvůli střelbě své kolegy (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.