Baldwinovi opět hrozí soud kvůli smrti kameramanky. Objevila se nová fakta

[chooze:gallery;value:30048]

​Stiskl spoušť, nebo nestiskl? Otázka, která se nečekaně vrací do hry, znamená pro slavného herce nepříjemné komplikace. Baldwinovi totiž opět hrozí obvinění z neúmyslného zabití. Žaloba ho přitom v jeho případě v dubnu stáhla. Nová analýza ale ukazuje, že Baldwin nejspíš přece jen kohoutek stiskl.

Z nové analýzy plyne, že spoušť musela být natažená a stisknutá. Neštěstí se odehrálo během natáčení v Novém Mexiku. Podle Baldwina zbraň vystřelila sama. Kulka zabila kameramanku a zranila režiséra filmu. Vyšetřování hned od začátku ukazovalo, že se při natáčení porušovaly bezpečnostní předpisy.

[chooze:article;value:500768]

​"Kolt jsem měl pod kabátem, myslím, že kamera byla tamhle, ale nevím to jistě, jestli opravdu stála tamhle. Byla trochu natočená, protože si zrovna povídali. Myslím, že ji to trefilo do pravého podpaží," popsal Baldwin.

Baldwinovi hrozí za neúmyslné zabití 18 měsíců vězení a pokuta. Z neúmyslného zabití je obviněná i odbornice najatá na přípravu zbraně. Přiznala se a soud ji čeká příští rok. Koordinátor bezpečnosti se zase přiznal k nebezpečnému zacházení se střelnou zbraní a už přijal podmíněný trest.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.