Baldwinův film Rust se bude natáčet dál. Herec čelí obvinění ze zabití

Tým okolo připravovaného filmu Rust najal novou kameramanku a připravuje se na obnovení natáčení, tvrdí web The Hollywood Reporter. Původně štáb plánoval znovu natáčet už v lednu, přípravy se ale protáhly. První klapka tak padne na jaře.

Natáčení bylo přerušeno na podzim roku 2021 poté, co hlavní hvězda, producent a spoluautor scénáře filmu Alec Baldwin při nácviku jedné ze scén omylem vystřelil z pistole. Ve zbrani byl ale ze zatím neznámých důvodů ostrý náboj, který následně zasáhl a smrtelně zranil hlavní kameramanku filmu Halynu Hutchinsovou.

[chooze:gallery;value:30048]

​Ke štábu se nově připojí vdovec po Hutchinsové Matthew Hutchins. Ten bude jako producent dohlížet nejen na natáčení hlavního snímku, ale také na vznik nového dokumentu o své ženě, dodává britský The Guardian. Novou kameramankou by měla být Bianca Clineová.

Zapojení Hutchinse do štábu bylo jednou z hlavních podmínek rodiny Hutchinsové, aby mohlo natáčení pokračovat. Další byla zvýšená bezpečnost štábu, na place proto bude panovat přísný zákaz používání zbraní, které mohou používat ostré náboje.

[chooze:article;value:487599]

"Je to takové hořkosladké, ale jsem rád, že nový, skvělý a pracovitý produkční tým se připojí ke členům původního týmu a společně budeme moci dokončit to, co jsme já a Halyna začali," dodal k obnovení natáčení režisér a spoluautor filmu Joel Souza. Ten byl při střelbě také zraněn, v osudnou chvíli stál za Hutchinsovou.

Alec Baldwin je společně se zbrojířkou Hannah Gutierrez Reedovou kvůli smrti Hutchinsové obviněn ze zabití z nedbalosti. Oba ale svou vinu odmítají. První soudní stání by je mělo čekat 24. února.

Alecu Baldwinovi hrozí vězení. Soudu za zabití kameramanky neunikne:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.